Valg af lånetype

Valg af lånetype

Hvis bankkontoen begynder at se en smule slidt ud, men du ikke kan skære alt for meget ned på forbruget, er lån en oplagt mulighed. Ved at låne penge kan du udskyde udgifterne en smule, hvilket fungerer rigtig godt, hvis du ved, at du senere vil kunne indkassere penge nok til at afbetale.

Der findes dog rigtig mange forskellige former for lån og det kan være svært at vide, hvilket passer perfekt til dig. Vinsa hjælper dig derfor godt på vej i denne artikel. 

Sådan vælger du den rette lånetype

Det kan være svært at regne ud, hvilken lånetype der passer til dig og dine behov. Men en række faktorer spiller ind, og ud fra dem kan du måske finde frem til, hvad du skal gøre med din økonomiske situation.

Der findes rigtig mange forskellige lån og det kan tage lang tid at sætte dig ind i, hvad der bedst kan betale sig. Om det skal være med/uden sikkerhed og om det skal laves online eller i banken.

Der er dog ofte en del penge at spare, så sæt dig ind i det. Det betaler sig i den sidste ende! Herunder er en række faktorer, du skal tage højde for.

  1. Hold øje med ÅOP

Lige meget hvilket lån du overvejer, vil den letteste måde at sammenligne på, altid være via ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og tager højde for alt, hvad du kommer til at betale af renter og gebyrer. Derfor er det altid den nemmeste måde at se, om det er det billigste lån.

Specielt hvis du ansøger på nettet, gør du klogt i at søge flere steder, for at finde den rette udbyder. Her har du flere frit tilgængelige valgmuligheder, i modsætning til banken.

Der er den 1. juli 2020 blevet indført et ÅOP-loft på 25%, hvilket sætter en vis begrænsning på hvor høj ÅOP-satsen må være. Det er positivt for dig som kunde, da det betyder lavere renter og omkostninger hos visse udbydere. Det er kort sagt blevet billigere at optage lån online.

Læs også: Få billige lånemuligheder online

  1. Overvej hvad dit behov er

Du er nødt til som det første at finde ud af, hvor mange penge du har brug for fra lånet. Hvis det udelukkende er til at dække minusset på kontoen, kan det være fristende at låne lidt ekstra til tøj og byture, men pas på med at låne penge, som du egentlig ikke har brug for.

Hvis du har brug for flere hundrede tusinder af kroner til for eksempel et hus eller en ny bil, skal dus selvfølgelig lede efter nogle lidt større beløb, hvilket også vil medføre nogle andre renter.

  1. Tænk på din fremtidige økonomi

Du skal også tage stilling til, hvor lang tid du skal bruge på at tilbagebetale pengene fra lånet, og her skal du have din fremtidig økonomi i baghovedet. Hvis du ved, at du får en stor bunke penge senere på året, behøver du ikke afbetale over flere år, og kan derfor lede efter et kortere lån, som ikke vil have så høje renter.

Her kan du overveje en løbetid på 1-6 måneder, så der ikke påløber flere renteomkostninger end højest nødvendigt. Gør altid dit forarbejde og gå med den løsning, der belaster din økonomi mindst muligt.

Se også: Styrk din økonomi med et pristjek