Online lån som studerende

Online lån som studerende

Online lån som studerende er en mulighed som mange unge danskere har, men meget er betinget af din alder, indkomst og ønskede lånebehov. For der er ingen tvivl om at unge studerende har lidt sværere ved at opfylde kravene online – og endnu sværere i egen bank.

Vi ser på mulighederne for at optage forbrugslån til studerende, hvad der påvirker dem og hvad du bør tænke på inden du sætter din underskrift på aftalen.

Forbrugslån til studerende

– Det bør du tænke på

Der kan være mange grunde til at du mangler penge som studerende. Det kan være til depositum, indretning af nykøbt lejlighed eller for at få dagligdagen til at fungere. Det kan være en økonomisk vanskelig tid at være ung dansker, hvor man er under uddannelse og dermed uden fuldtidsjob -og løn.

Kan banken ikke hjælpe dig og er SU-lånet ikke en mulighed, fordi du skal bruge pengene med det samme, kan forbrugslån være et supplement. Omend det skal optages varsomt og hvor det hele er gennemtænkt. Vinsa.dk har derfor set på 3 væsentlige ting du bør tænke på:

  1. Du skal betale meget mere igen! Det er som at tisse i bukserne, det hjælper nu og her, men ikke på den lange bane. Husk at have det in mente.
  2. Husk du bliver pålagt en månedlig ydelse. Den månedlige ydelse skal være til at betale for dig og din privatøkonomi, måned efter måned.
  3. Sammenlign og vælg den billigste løsning (laveste ÅOP). Prissammenligning kan sikre dig en billigere løsning og lavere låneomkostninger. Så husk at gør det og vælge den laveste ÅOP-sats.

Se også: Sammenligning af forbrugslån i Norge

Sammenligning er afgørende

Er du fast besluttet på at optage et forbrugslån som studerende, bør du helt sikkert sammenligne dine muligheder, for at finde den bedste løsning. Her skal du vide, at særligt to aspekter definerer dine valgmuligheder:

  1. Din alder – færrest muligheder hvis du kun er 18-19 år.
  2. Din indkomst – visse udbydere har fast indkomstkrav.

Det er præcis disse to aspekter der gør at unge studerende har færrest lånefirmaer at vælge imellem, og derved vanskeligere ved at blive godkendt. Når det er sagt, er der håb forude. Det handler bare om at du får ansøgt de rigtige steder.

Der findes flere gode tjenester og hjemmesider, der kan give dig overblikket og hjælpe dig godt i gang.

Økonomiske tips for unge

Vi ønsker at afslutte artiklen med en række økonomiske tips for unge, da vores erfaring og undersøgelser viser, at mange unge har en begrænset privatøkonomisk forståelse. Vi håber at disse 5 tips kan bidrage til at du bliver mere oplyst, hvis du er én af disse:

  • Du bør få lagt et budget, der klarlægger din økonomiske situation og hvad du bruger dine penge på.
  • Rådighedsbeløbet er den sum – de penge – du har til “fornøjelser” hver måned. Optager du et forbrugslån skal rådighedsbeløbet være større end ydelsen.
  • ÅOP og renten er forskellige procentsatser. Førstnævnte er det vigtigste i sammenligningsprocessen.
  • SU-lånet giver dig typisk en af de laveste renter, så den løsning bør altid overvejes seriøst for SU-modtagere.
  • Brug ikke penge på noget du kan undvære, for de skal betales tilbage igen, med mange renter oveni. De fleste har hørt det før, men efterlever det ikke. Du bør ikke lave samme fejl!