Lån uden sikkerhed – populært på nettet

Der er ingen tvivl om at låneformen lån uden sikkerhed nyder stor popularitet på nettet i disse dage. Du kan nærmest ikke lave et internetlån, hvor du skal stille sikkerhed.

Det er blevet fast inventar hos landets udbydere, at tilbyde løsninger uden sikkerhedsstillelse, da det gør hele processen nemmere og mere ligetil for låneren. Præcis hvad den enkelte forbruger, når han/hun går på nettet for at lave et lån.

Vinsa.dk ser nærmere på udviklingen over de seneste mange år og på hvorfor det lige er at lån uden sikkerhed er så populær hos danskerne. 

Årsager til låneformens popularitet

Der er mange gode årsager til at lån uden sikkerhed har vundet indpas hos rigtig mange forbrugere. Det understøtter nemlig Internettets generelle fordele på bedste vis. Nemt, bekvemt og hurtigt.

Skal der først stilles sikkerhed er det en lang og besværlig proces. Den tager tid, præcis som hvis du skulle lave et almindeligt banklån. Dertil kommer at det er de færreste danskere, der ønsker at stille sikkerhed, bare fordi de vil låne op til 50.000 kroner.

Det er helt almindeligt at man ved mindre lånebeløb, bare låner pengene baseret på økonomi og indtægt, snarere end på sikkerhedsstillelse af bil og bolig.

Vi mener specielt af følgende årsager og fordele, har medvirket til en større popularitet og udbredelse i Danmark:

  • Det giver en nem og hurtig ansøgningsproces.
  • Du kan søge op til 500.000 kr. – det er nok for de fleste.
  • Mange danskere ejer ikke bil eller hus som sikkerhed.
  • En stigende skepsis til banken efter finanskrisen.
  • Renterne er kommet ned på et godt niveau.
  • Der er mange lånefirmaer at vælge imellem og nye kommer til.

Der er ingen tvivl om at en stigende skepsis til banken, har haft en klar effekt på, hvor vi ønsker at låne penge. Flere undersøgelser viser nemlig, at vi simpelthen ikke har samme tillid til vores egen bank, efter Finanskrisen.

Får det så danskerne til at låne online i stedet? Det er nok en forhastet konklusion, men at vælge andre finansieringsløsninger bliver i hvert fald lettere. Specielt hvis banken allerede har sagt nej. Her er lånemarkedet online blevet et stærkt alternativ, med mindre besvær og mere lempelige lånekrav.

Alle årsagerne har bidraget til at lånetypen, lån uden sikkerhed, er blevet populær blandt mange danskere. Senest med de nye regler pr. 1. juli 2020, har ÅOP-loftet og omkostningsloftet gjort det mere prisvenligt end længe. De dyreste lån er fjernet fra markedet. ÅOP-loftet er på 25%, mens omkostningsloftet er på 100%.

Læs også: Valg af lånetype

Udviklingen over de seneste 5 år

Flere udbydere – lavere renter

Udviklingen på lånemarkedet online har været stor over de seneste 5 år. Der er kommet en del nye udbydere til, hvor Santander Bank, Facit Bank, Simbo og Lånio er en lille håndfuld. Det giver en større konkurrence og flere muligheder for forbrugeren.

Samtidig har finanskrisen på mange måder være med til at sænke renteniveauet og omkostningerne betydeligt. Lånemarkedet på nettet er derfor gået fra et omdømme med ågerrenter, til at være et stærk og prisvenligt alternativ. Man kan nærmest tale om, at det har fået et nyt image.

De billigste udbydere tilbyder lige nu debitorrenter på kun 5-10 %. Det er helt uhørte niveauer, end hvad du kunne finde for 5 år siden.

Alt i alt har udviklingen været positiv og specielt de lavere omkostninger generelt, er ekstremt positivt for den almene forbruger. Det giver dig mange muligheder og kort på hånden, selvom du fortsat bør gøre en indsats for at finde det billigste lån og den bedste løsning til dine behov.

Se også: Find det bedste lån online