Lån penge til nyt kørekort

Der er ikke noget decideret billigt ved at skulle køre bil. Og det at erhverve sig et kørekort er ikke nogen undtagelse. Det kan nemt løbe op i priser på 10-15.000 kroner, alt efter hvilken køreskole du vælger.

Her er et overblik over for de omkostninger og finansieringsmuligheder, som du står over for.

 

Hvad koster et almindeligt kørekort til bil?

Det er umuligt at give en eksakt pris på, hvad du kommer til at betale for kortet. For det varierer ikke bare fra køreskole til køreskole, det kommer også an på hvor mange ekstratimer du har brug for at bestå. Om det bliver nødvendigt for dig at tage en ny eksamen i tilfældet af du dumper.

Der er en lovbestemt pakke på køre- og teoritimer, som du som minimum skal igennem. De fleste ender med at tage flere end de lovpligtige 24 timer du skal køre. Hele 25 % tager mere end fem timer yderligere. Desuden er der også flere som har studentertilbud som gør det billigere end hvis du ikke er student.

Mange ender med totalt at betale i omegnen af 10.000 kr.. Vi har set nærmere på en række af de laveste priser vi har kunnet finde.

Hos Damhus køreskole kan du som student få lovpakken til lige i underkanten af 8.000 kr., og så skal du tage det obligatoriske førstehjælpskursus på 700 kr. – samlet altså en pris på minimum 8.700 kr.

Hos Dantrafikskole kan du få lovpakken helt ned til 6.500 kr. Deres førstehjælpskursus koster også kun 500 kr., og de ekstra kørelektioner koster 300 kr. for seks gange 45 minutter yderligere. Dog er lægeattesten og køreprøven ikke inkluderet og koster henholdsvis 300 og 850 kr. Så det løber op.

Alt i alt vil de fleste kunne få et kørekort til bil og motorcykel for ca. 10.000 kroner. Hvis du vil være sikker på at have penge nok til hele forløbet og hvis du dumper, så er 12.500 kroner et konservativt bud.

Dette beløb vil give et pengebehov for de fleste unge. Specielt hvis forældrene ikke finansiere det.Der er derfor mange unge og studerende, der må tage et lån, for at få råd til kørekortet. Vi ser derfor nærmere på finansieringsmulighederne i næste afsnit.

Læs også: Lån uden sikkerhed er populært på nettet

Få hjælp til at skaffe finansiering online

De 10.000 kroner er naturligvis en relativt stor sum penge, specielt hvis man er studerende. Mulighederne er heldigvis blevet gode på nettet, med flere udbydere og et lavere renteniveau generelt.

Det bedste du kan gøre, er at spare penge op selv, men skal det gå hurtigere end det, har du gode muligheder online. Der er mange lånefirmaer, der tilbyder dig beløb på alt fra 6.000 til 350.000 kroner.

Det vigtigste er at du ved 3 helt elementære ting, inden du kaster dig ud i lånemarkedet online:

  • De fleste udbydere kræver du har en fast indkomst og ingen RKI.
  • Din alder påvirker dine muligheder markant. De fleste har alderskrav på 20 år eller mere. Ca. 4 udbydere kan hjælpe unge på 18-19 år.
  • Gå efter den laveste ÅOP hvis du vil lave det billigste lån, du kan finde.

Relevante sider

Til sidst har Vinsa.dk fundet en række relevante sider frem til dig, som kan være aktuelle, hvis du skal låne penge, finde mere information eller danne dig overblikket over landets køreskoler:

DKU.dk – Find de nærmeste køreskoler og tjek priser

Danlaan.dk – Alt om lån til kørekort

Forbrug.dk – Information om køreskoler