Lån når du er 18 – 20 år

Lån penge

Hvis du har brug for penge til sommerferien, eller har planer om den helt store jordomrejse, men endnu ikke er fyldt 20 år, kan det godt være svært at optage et lån. Der findes dog selskaber online som gør det muligt, selvom du kun er 18 eller 19 år gammel.

Mulighederne er bare langt mere begrænsede når du er under 20 år og derfor kræver det, at du ved hvem der kan hjælpe dig.

Dine muligheder er mere begrænsede

Mange lånefirmaer kræver, at du er fyldt 20 år, før du kan låne penge hos dem. Nogle udbydere kræver endda, at du er endnu ældre for at kunne optage lån til rejse, fjernsyn eller hvad du nu vil bruge pengene på.

Det er dog ikke helt umuligt at skaffe penge på nettet, hvis du ansøger hos de rette udbydere. Det kan bare være svært at få det fulde overblik over online markedet, men der er heldigvis sider som kan hjælpe dig.

Vinsa har også selv samlet en række af de lånefirmaer, hvor du godt kan søge penge som 18- eller 19-årig.

  • Robotlån

Her kan du låne penge nemt med NemID, og du kan endda søge op til 75.000 kroner. Renterne varierer efter, hvor meget du låner, og hvor hurtigt du kan betale pengene tilbage. De eneste krav er, at du er fyldt 18, har en fast indtægt og ikke er registreret i RKI.

  • Plutus

Hos Plutus kan du også låne op til 75.000, og ellers er vilkårene omtrent de samme som hos Robotlån. Du skal være fyldt 18, må ikke være registreret i RKI og skal have en fast indtægt. Du skal bare være opmærksom på at Plutus er en formidler, der bl.a. samarbejder med Ekspres Bank. Det er altså ikke direkte af dem du låner pengene.

  • Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank er lidt anderledes end de andre lånefirmaer. Dels fordi beløbsgrænsen er langt højere og fordi renterne er mere som de findes i landets normale banker. Her kan du søge helt op til 350.000 kroner, men til gengæld skal du have en indtægt på minimum 20.000 kroner før skat for at blive godkendt.

Læs også om lånemulighederne for studerende her.

25 er den gyldne alder

Allerede som 20-årig vil du kunne tage lån hos de fleste firmaer, men nogen kræver også at man er endnu ældre. 25 år er den gyldne alder på nettet, da du her kan ansøge hos samtlige udbydere. Der vil selvfølgelig være andre krav som fast indtægt, fast job, eller at du ikke er registreret i RKI, men din alder vil i hvert fald ikke komme i vejen for din mulighed for at blive godkendt.

Du vil altså opleve, at så snart du runder de 25 år, vil muligheder være langt flere og bedre. Specielt på Internettet, men det samme kan være gældende i din egen bank.