Lånemuligheder for studerende online

Mulighederne har aldrig været bedre!

Lånemarkedet på nettet har ofte været genstand for stor diskussion, specielt på grund af ågerrenter og dyre smslån. Meget er sket over de senere år og lige nu har lånemulighederne for studerende faktisk aldrig været bedre.

Det er specielt tilgangen af nye relativ udbydere som Santander, Kliklån, Plutus, der har skabt en positiv ændring i markedet. Nok er Santander Bank ikke ny i Danmark, men på online markedet har de aldrig været så dominerende som nu.

Vinsa.dk har set nærmere på lånemuligheder for studerende online og hvorfor de er så gode netop nu, hvor vi lige har haft en lange krise. 

Årsager til forbedrede lånemuligheder

Vi har allerede været inde på en række af de mest centrale årsager og vi vil her gå mere i dybden med dem.

Flere udbydere

Vi har allerede nævnt flere af de nyeste lånefirmaer på markedet, men der er mange flere end dem. Vi skal kun tilbage til 2010, hvor der kun var under 10 låneudbydere tilbage på markedet. Ja faktisk menes antallet at være nede på kun 7-8 stykker.

I 2014 er antal låneudbydere oppe på ca. 15 firmaer, alt efter hvordan du regner dem sammen. Det giver selvsagt flere valgmuligheder for dig som kunde. Specielt med Santander Bank, der kan låne dig op til 350.000 kroner, til alle formål og så længe du er myndig (18 år).

Det skal bemærkes at flere hjemmesider samarbejder med hinanden, eller har ejerskab over hinanden. Pengeautomaten er fx. ejet af Ikano Bank, mens det er D:E:R der driver det nye Kliklaan.dk. Så det helt præcise antal udbydere kan være svær at fastlægge.

Større konkurrence

Større konkurrence er altid positivt for dig som forbruger. Det betyder nemlig at firmaerne har færre kunder at vælge imellem. De kan derfor være tvunget til at sænke deres krav en smule, så du nemmere kan blive godkendt. Det er klart at et lånefirma, altid ønsker kunder med høj indtægt og sund økonomi.

Kunder hvor de er nærmest sikre på at få pengene retur til tiden. Men når de kunder bliver taget af konkurrenten, så bliver man nødt til at være mere fleksibel i sine krav til diverse låneansøgninger. Det kan helt sikkert være en væsentlig parameter.

Lavere renter

Lavere renter er indirekte også med til at styrke dine muligheder som låner. Og hvorfor så det? Årsagen er ret simpel. Jo færre renter du skal betale, desto mindre skal du betale tilbage. Det stiller i sidste ende mindre krav til din privatøkonomi og faste indtægt.

Så de lavere renter er ikke kun godt for din pengepung, men ligeledes for dine lånemuligheder, når du skal søge på nettet.

Hvem tilbyder hvad?

Nok snak om hvad der har været med til at forbedre dine lånemuligheder som studerende. Nu til hvem der tilbyder hvad. For det er meget forskelligt om alderskravet er på 18, 20 eller 25 år.

Det samme kan siges om lånebeløbet, der kan gå fra 100 til 500.000 kroner online, med Lånio, Basisbank og Bank Norwegian som nogle af de steder, hvor du kan søge flest penge. Det er altså afgørende du får skabt dig et godt overblik, inden du begynder at søge. Det kan du nemt gøre via finansielle sammenligningstjenester online.

Der er heldigvis flere gode sites på nettet, hvor du kan få et grundigt låneoverblik og hjælp til at komme i gang. Vi har fundet en god oversigt frem til dig over låneudbydere online.

SU-lånet – altid en mulighed

Hvis du som studerende mangler penge, må du aldrig glemme SU-lånet som en mulighed. Det er faktisk den billigste finansieringsvej, men med en central ulempe. Du får pengene løbene og ikke på én gang.

Det kan være problematisk i visse situationer og nyttigt i andre, hvis du bare har brug for et løbende økonomisk bidrag. Det kan være dyrt at bo ude og skulle betale for skolebøgerne.

Du kan se nærmere på satserne for SU-lån på www.su.dk, hvor du kan læse alt du bør vide. Hav det i baghovedet, hvis du kan nøjes med at modtage pengene løbende, som et tilskud til din almindelige SU.