Verdens mest udbredte browser

Arbejder du i verdens mest udbredte browser? Sandsynligheden er stor for de sidder på en stor del af markedet.

Navnet er Internet Explorer og det er nok den browser langt de fleste danskere kender bedst. Den har været mest udbredt i snart mange år og er det til stadighed.

Det viser tal fra Net Application, der analyserer markedsandele på området. Men dominansen er aftagende og Google er konkurrenten. Se mere her. 

 

Google Chrome i fremgang

Der har altid været en evindelig kamp mellem Google og Apple, og Google og Microsoft. På smartphone markedet er det imellem deres Android Market og Samsung Galaxy vs. iTunes og iPhone.

På Internettet er konkurrencen mere rettet mod Microsoft, der historisk har været meget dominerende. Både med deres browser Internet Explorer og deres styresystemer.

Siden har de forsøgt at vinde kampen om søgemaskine no. 1 via Bing, men den kamp er tabt for længst.

Nu kan Microsoft være på vej til at tabe endnu et slag i kampen. Deres browser Google Chrome vinder nemlig markedsandele ifølge nye tal.

Den er på 22,6 % modsat Explorer med en markedsandel på 58,4 % ifølge Computerworld. Afstanden er fortsat stor, men den er blevet markant mindre de senere år.

 

Googles klare fordel

Der er ingen tvivl at selskabet bag Chrome, Google, har en stor fordel på mange områder. Dels har de mange flere smartphone kunder en Microsoft, som de har mulighed for at påvirke.

På samme vis har de en markant mere udbredt søgemaskine, som er endnu en metode til at få anbefalet og fremhævet deres Chrome-browser.

De fleste har nok bemærket, at man ind i mellem bliver anbefalet at indstille som standardbrowser. Det er sådan man vinder brugere.

Man kan nemt frygte at Google Chrome over de næste 5 år vil indhente Microsoft, specielt fordi det er en hurtigere og mere fleksibel browser i manges øjne.

Det bliver spændende at følge udviklingen og det vil vi gøre her på Vinsa.dk.