Spar penge på din a-kasse, meld dig ind mens du er studerende!

Spar penge på a-kasse

I gamle dage var det kun muligt at melde sig ind i en a-kasse imens man var studerende, hvis man ved siden af studierne havde et fritidsjob. Sådan er det dog ikke længere, og det er i dag meget lettere at få dagpenge efter studiet end det var for ganske få år siden.

I denne artikel vil vi forklare, hvordan du som studerende kan blive gratis medlem af en a-kasse ved blot at opfylde nogle ganske få krav.

Gratis medlemskab som studerende

Som studerende kan du få et gratis medlemskab af en a-kasse. ”Gratis” skal forstås på den måde, at du får lov at være medlem af a-kasse, selvom du ikke betaler kontingent. Fordelene og alt det der medfølger dette kontingent er dog det samme, som hvis du betalte for det, og skulle du gå hen og blive ledig lige efter din studietid, jamen så har du fuld ret, lige som alle andre betalende medlemmer, til dagpenge.

Du kan altså med andre ord gå direkte fra SU til dagpenge uden at have indbetalt til a-kassen på noget tidspunkt. Derudover får du som medlem også vejledning i, hvordan du skriver en god ansøgning og performer godt til jobsamtaler, og derfor er et medlemskab af en a-kasse rigtig godt når du er færdig med studiet og skal ud og søge job.

De tværfaglige udbydere

Det er dog ikke alle a-kasse, som tilbyder disse typer studie-medlemskaber, og du skal derfor se dig godt omkring inden du søger medlemskab hos de forskellige a-kasser. Typisk er det de tværfaglige udbydere, som tilbyder disse studiemedlemskaber, og dem kan du se en oversigt over her: Tværfaglige a-kasser. Tværfaglige a-kasser er dem som optager alle medlemmer uafhængigt af, hvilken faggruppe de tilhører (tømre, ingeniør, frisør etc.).

De tværfaglige a-kasser er typisk de største og derfor i mange tilfælde også de billigste på markedet, netop fordi at de ikke har krav til medlemmernes uddannelse eller profession.

Der er dog en række krav der skal være opfyldt for at du kan få dette gratis studiemedlemskab. For det første skal du være indmeldt i a-kassen minimum et år inden du afslutter dit studie. Derudover skal du være under 30 år og være bosat i Danmark.

Skulle du være så uheldig ikke at nå at melde dig ind i a-kassen minimum et år før dit studie slutter, så kommer du i en såkaldt ”karantæne” i en måned inden du kan få dagpenge, hvis du altså vel og mærke ikke har fundet dig et job efter studiet. Det betyder altså, at du i en hel måned ikke vil kunne få hverken dagpenge eller SU, og det kan derfor rigtig godt betale sig, at få sig meldt ind i en a-kasse hurtigst muligt som studerende.

Hvis du godt kunne tænke dig, at læse mere om dine rettigheder til a-kasse og finde mere information omkring satser samt de forskellige organisationer, så kan du med fordel læse mere på borger.dk.