Sådan får du de laveste låneomkostninger

Låneomkostninger har en stor indflydelse på vores økonomi og det er vigtigt du gør hvad du kan, for at skaffe dig de lavest mulige omkostninger. I denne artikel ser vi nærmere på hvordan du kan bære dig ad.

Meget afhænger af om det er låneomkostningerne på dit boliglån, banklån eller forbrugslån online. Vi har derfor taget udgangspunkt i de tre mest normale og udbredte scenarier. Se mere her. 

Boliglån

Omlæg til en lavere boligrente

Når vi taler boliglån, glemmer mange af følge renteudviklingen på markedet og det er en stor fejl. Renterne afgør nemlig i høj grad, hvor mange penge du skal betale tilbage. Lave boligrenter kan nemlig gøre det attraktivt at omlægge det nuværende boliglån.

Dine muligheder afhænger meget af om du fx. har et F1, F3 eller F5-lån. Der er fordele og ulemper ved alle typer, men lige netop nu, er renterne på et meget attraktivt niveau. Så det er tid til at få tjekket dine muligheder efter i sømmene. Det kunne jo være din rente kunne forbedres.

Nyt boliglån: Undersøg alle udbydere

Har du planer om at købe ny bolig står du i en helt anden situation. Du vil nemlig skulle optage et boliglån, der gør det meget afgørende at få undersøgt alle udbyderne. Lad vær med kun at holde dig til 1-2 stykker, bare fordi banken siger det. De har også deres særinteresser.

Kun ved at undersøge dine muligheder grundigt, kan du finde frem til hvilke realkreditinstitutter, der kan tilbyde dig de mest favorable vilkår og renter.

Banklån

Mange danskere har før eller siden lavet et banklån, til finansiering af bolig, bil eller forbrug.

BanklånDet er svært at påvirke låneomkostningerne hos banken, for de afhænger af dine private forhold som økonomi, indkomst, alder og familieforhold.

Det eneste alternativ vil være andre banker og det er lig med et bankskifte.

Så lige i dette scenarie kan det være svært at gøre det store, udover at du kan styrke din privatøkonomi ved at følge sparetips – og derved øge rådighedsbeløbet.

Alternativet er at afsøge mulighederne på nettet, hvor du efterhånden kan få fornuftige renter flere steder.

Forbrugslån online

Sidst til scenariet hvor du ønsker at lave et forbrugslån online. Det er nok den situation, hvor du nemmest og hurtigst kan finde de laveste låneomkostninger på markedet. Der findes nemlig flere oversigter og mange firmaer at vælge imellem.

Søg hos 4-5 af dem du foretrækker og som opfylder dine behov. Du vil højest sandsynligt modtage en lille håndfuld lånetilbud retur, du herefter kan sammenligne med hinanden. ÅOP (årlige omkostninger i procent) er den centrale faktor, som du altid skal være mest opmærksom på.

Hele denne her proces, hvor du udfylder flere ansøgninger, bør ikke tage mere end 20-30 min samlet set. Men så har du til gengæld sparet dig selv mange tusinde kroner.

ÅOP er nøglen

Uanset hvilken situation du står i, er ÅOP nøglen til de laveste låneomkostninger. Det er procentsatsen der omfatter alle lånets omkostninger og forpligtelser. Inkl. startomkostninger og gebyrer, der hurtigt kan blive overset.

Så mens ovenstående er råd til at opnå lavere renter, må du aldrig glemme ÅOP satsen. Lavere renter giver ikke nødvendigvis lavere omkostninger, hvis rentesænkningen bliver opvejet af gebyrer. ÅOP er nøglen for dig som forbruger.