Outsourcing og netværk – Vejen til et effektivt firma

Der bruges mange ressourcer i landets virksomheder, på at få optimeret og skabt en mere effektiv arbejdsplads. Der er bare ikke altid at man som leder gør det rigtige eller udfører de rigtige initiativer.

Vinsa.dk er overbeviste om at outsourcing og netværk, er to af de centrale drivere, når det kommer til at få opbygget et effektivt firma. Det giver dig nemlig adgang til en masse viden, know-how og eksperter på hvert enkelt område.

Som virksomhed slipper man for at klare de opgaver, hvor medarbejderne og deres kompetencer er mangelfulde. Vi ser nærmere på hvorfor outsourcing og et stærkt netværk, bør være en integreret del af (næsten) alle danske virksomheder. 

Brug energien hvor du er bedst

En af de helt centrale elementer, når det kommer til effektiviseringer er at du bruger tiden hvor du er bedst. Hvis du først skal tillære dig kompetencer eller optjene erfaringer, kommer det til at gå den forkerte vej. Det er nok de færreste konkurrenter der vælger den dårlige strategi.

Den bedste vej til at bruge energien hvor du er bedst, sker ved at du trækker på dit netværk. Det kan være du har en fast partner, der kan løse opgaver for dig løbende. Eller at du konsekvens vælger at outsource dele af arbejdsområderne. Outplacement er en af de velkendte begreber og former for outsourcing.

Et udtryk for at du får udført en ydelse, fx. regnskab og økonomi, eksternt fra din egen arbejdsplads. Det er perfekt, hvis du har begrænset plads og ikke pludselig ønsker at finansiere en ny siddeplads.

Outsourcing kendes inden for alt fra HR, webudvikling, regnskab, økonomi, ledelse og meget mere. Der er faktisk kun få grænser for, hvad man kan hyre folk til.

Hvornår er det “rigtigt” at outsource?

Nu til en af de svære beslutninger og vurderinger. For hvornår er tidspunktet rigtig til at overgive opgaver eller et helt arbejdsområde til en ekstern person? Det er jo ofte forbundet med et stort ansvar og en indkøringsperiode, hvor det hele skal i gear.

Der er ikke noget kort eller korrekt svar på dette. Det bliver ene og alene en ledelsesmæssig beslutning, der bliver påvirket af utallige faktorer. Men det er klart, at hvis I har utrænede/uuddannede medarbejdere til at løse opgaven, kan det typisk gøres bedre og mere effektivt.

Eller det kan være at dine ansatte simpelthen ikke kan følge med og derfor har brug for ekstern hjælp i en periode, til at få løst opgaverne og ordrerne til tiden. Beslutningen er helt bestemt svær og det er derfor at visse virksomheder hjælper andre firmaer med at vurdere, om man har de rigtige medarbejdere og hvad der kan gøres bedre. Om der eksempelvis kunne være behov for outsourcing, nye ansatte eller en midlertidig leder ved sygdom/fravær.

Uanset hvad bør du helt sikkert undersøge mulighederne nærmere, hvis du føler at visse arbejdsområder eller processer i dit firma kan køre bedre.