Lån penge af private

Lån penge af private

Banken er en naturlig del af langt de fleste menneskers liv. Det har også været her, hvor der er blevet taget langt flest lån. Nu er online firmaer også begyndt at være en stor del af udlånsmarkedet.

Men der er faktisk en helt tredje mulighed. Du kan nemlig også låne penge af private – enten nogen du kender, eller af professionelle investorer via nye koncepter. Mere om det her.

Lån af privatpersoner – en ny tendens

Det gælder om at undersøge alle muligheder, når temaet er penge. Hvis du laver dit forarbejde grundigt, vil der i sidste ende være mange penge at spare. Når du skal søge penge, er der mange forskellige muligheder. For det er ikke kun hos banken, der er mulighed for at finde finansiering.

Der er rigtig mange lånefirmaer online, der efterhånden kan matche bankens tilbud, med et bredt udvalg af pengebeløb. Her kan du ansøge om lån på alt fra 12.000 til 35.000 kroner, afhængigt af om du har brug for lidt eller mange penge. Alle steder med få krav og en hurtig ansøgningsproces online.

Men faktisk er online firmaerne ikke længere, dit eneste alternativ til banken, hvis du mangler finansiering som boligkøber eller virksomhed. For en ny tendens, hvor private låner af hinanden, er begyndt at spire i Danmark og der kan være rigtig fine alternativer.

Der har selvfølgelig længe eksisteret private lån. Unge mennesker med problemer med økonomien, fordi SU’en ikke er helt nok til at dække behovene, har taget lån hos deres forældre, partnere benytter hinanden, og folk giver et tilskud til en god ven i økonomisk nød. Men der er også kommet en mere organiseret form for privatlån på markedet.

Udenombanken er blevet populære

Udenombanken lægger ikke skjul på, hvad deres formål er. De forsøger at giver forbrugere et sted, hvor de kan finansiere deres drømme, uden det behøver at være en nævenyttig bankrådgiver, der sidder og fortæller dig, hvordan du egentlig burde gribe din økonomi an.

Udenombanken har en hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om dem. Men det er en organisation, der bruger såkaldt peer-to-peer lending i Danmark. Det vil altså sige, at det ikke er et firma, der udlåner dig penge, men via en privatperson/tilknyttet investor.

For dig foregår det altså ved, at du udfylder Udenombankens formular og derefter skaber de et overblik over dine behov, i samarbejde med relevante sagsbehandlere. Derefter finder Udenombanken den långiver, der matcher dine behov bedst, og du kan tage stilling til, om du vil tage imod det tilsendte tilbud.

Mens Udenombanken har fokus på boliglånet, har lignende koncepter som Lendino, fokus på at formidle finansiel kontakt mellem private og virksomheder. Førstnævnte er i øvrgt blevet så populær en tjeneste, at den er blevet solgt til Euroinvestor. Læs nyheden her på Finanswatch.

Du bør derfor være opmærksom på at der findes et tredje alternativ, hvis de to oplagte og mest anvendte muligheder, ikke lige opfylder dine behov.