FAQ om refinansiering

Alt om refinansiering

Hvad er refinansiering, hvad koster det og hvem kan egentlig få lov til at refinansiere? Hvis du brænder inde med et eller flere spørgsmål om refinansiering, så er du landet på det rette sted. I denne artikel guider vi dig gennem alle de spørgsmål, du kunne have til emnet, og kommer med gode råd og fifs til at refinansiere på den bedste måde.

Hvem kan få refinansiering?

At refinansiere sine lån betyder at man omlægger dem. Hvis du har et banklån med en fleksibel rente, har du typisk mulighed for en rentetilpasning, en refinansiering, omkring hvert tredje år – andre har måske hvert andet, det kommer helt an på hvilken lånetype du har valgt. Ved en refinansiering har du mulighed for at lægge lånet om, eller helt skifte udbyder.

Når man taler om refinansiering hos online banker, betyder det at man optager et såkaldt samlelån. Hvis du har flere mindre forbrugslån, som du betaler høje gebyrer og renter til, kan det faktisk betale sig rent økonomisk at optage ét lån, som bruges til at udbetale de mindre med. Herefter har du kun én udgift at skulle holde styr på om måneden

Den helt centrale forskel er at du opnår en lavere rente og omkostninger samlet set, ved at samle al din gæld ét sted. Om du kan få det eller ej, vil afhænge meget af hvor du ansøger henne. Du kan spørge banken eller afprøve mulighederne hos Bank Norwegian og Santander Consumer online.

Der findes flere hjemmesider som har skrevet en del om emnet, hvor du ligeledes kan få overblik over mulighederne og firmaernes adgangskrav. I Danmark kan Refinansiering.dk nævnes og hos vores norske naboer, kan siden Refinansiering-gjeld.com være nyttig.

Hvad koster refinansiering?

Det er svært sådan helt konkret at sige, hvad det vil koste dig at refinansiere. Det kan godt koste noget at komme i gang, fx. via startgebyret, men samlet set vil du opnå en besparelse. Det er hovedpointen bag hele manøvren.

For at finde ud af, om det kan betale sig for dig, bør du først og fremmest danne dig et overblik over de mindre lån, du har nu. Skriv dem op på en liste, anfør hvad din månedlige udgift er, og nedskriv ÅOP, som er de Årlige Omkostninger i Procent.

Når du har disse oplysninger, kan du begynde at søge efter det mest favorable lån. Husk, at du kun skal ansøge om lige præcis det beløb, du skal bruge til at udbetale din allerede eksisterende gæld med. Det værste du kan gøre, er at øge din gæld samtidig.

Er det besværligt?

Så snart du har overblik over dine lån, renter og ÅOP, så er det ganske simpelt. Du ansøger let og enkelt på de forskellige online bankers sider, hvor du skriver under med dit NemID. Herefter får du i løbet af få timer eller en enkelt dag at vide, om du er blevet godkendt, og hvilken rente du får tilbudt.