Email-tjek gør dig dummere

Går du tit ind på din e-mail for at tjekke om der er kommet nyt, selvom mobilen ikke har givet besked.

Eller er du inden på din e-mail mange gange hver time, så du hele tiden kan holde dig opdateret og vende hurtigt tilbage til kunderne?

Ny britisk undersøgelse viser, at det gør os dummere! Læs mere her. 

Zapperiet gør os dummere!

Vi kender det alle sammen. Vi keder os en smule og kan ikke lade være med at tjekke mailen eller gå på Facebook. Det kunne jo være vi gik glip af noget.

Det er hverdagen for rigtig mange danskere, men en ny britisk undersøgelse fra Kings College London viser nu, at det store zapperi får vores IQ til at falde med hele 10 point. Det beretter TV2.dk.

Det er den evindelige zapperi som gør at vi mister fokus, tid og får fokus på det helt forkert. For hvorfor tjekke ens mail eller Facebook, hvis man ved der ikke er kommet noget?

Dyrebar tid = Ineffektiv arbejdsdag

Specielt for landets virksomheder og dets ansatte, kan dette være bekymrende. For ét er at IQ’en kan blive svækket, i modsætning til hvis man har en høj hjerneaktivitet.

Noget andet er at der går dyrebar tid tabt og det skaber en mere ineffektiv hverdag. Der er derfor al mulig grund til at have retningslinjer på arbejdspladsen, der forhindrer dette tidsspild.

Og at man ikke mindst får fulgt op på at reglerne bliver overholdt at de ansatte.

Manglende fokus?

En anden pointe kan være at man mister evnen til at holde fokus på den enkelte opgave. Fokus der er så afgørende, hvis man skal arbejde på 100 %.

Det er umuligt hvis mail, Facebook etc. skal tjekkes hver 15. minut. Hermed en interessant ny undersøgelse, der bør få alle til at tænke to gange, inden de går ind på mailen.

Virksomhedsledere bør i hvert fald tage problematikken seriøst, for at undgå ineffektive medarbejdere, der konstant mister fokus i arbejdsdagen.