Brug for et lån til ferie?

Ferie med strand

Ferien er snart over os, og måske ser det lidt presset ud med økonomien. Det kan være, du gerne vil sydpå, så sommervejret bliver andet end byger og sporadiske solstråler. Eller hvis du vil være sikker på masser af sne om vinteren.

Hvis du gerne vil på ferie, men ikke har pengene til det lige nu, er et lån måske det rigtige valg. Vinsa ser nærmere på dine muligheder i denne artikel. 

Snak med banken

Hvis du er kommet frem til, at du mangler penge til en tur til Frankrig, en grillfest med vennerne, eller hvad du ellers skal bruge ferien på, så er det mest naturlige sted at søge lån selvfølgelig banken.

Derfor er det en god idé at tage fat i din bankrådgiver og få en aftale i stand, hvor I kan diskutere muligheden for et ferielån. Inden og under snakken kan du finde frem til, hvor mange penge du har brug for, og hvor lang tid de skal betales tilbage over. Pengebehovet har nemlig en stor indvirkning på dine muligheder for godkendelse.

Banken vil skulle vurdere, om de er villige til at give dig et lån, så sørg for at have begrundelsen og økonomien i orden, før du spørger dem. På den måde gør du din mulighed for et JA større. Mange banker er bare blevet meget strenge i deres krav og her er online låneudbyderne blevet et godt alternativ.

Undersøg mulighederne online

Selvom bankerne er fyldt med kompetente rådgivere, er de stadigvæk ansat til at tjene penge til banken. Dertil kommer at de er blevet strikse over hvem de godkender, særligt når det er af karakteren forbrugslån.

Det er derfor en rigtig god idé at tjekke dine muligheder hjemmefra på internettet. Her kan du sammenligne lån fra forskellige firmaer og banker, så du får bedre mulighed for godkendelse og en hurtigere ansøgningsproces.

Det vigtigste at se på, når du sammenligner lån på nettet, er ÅOP. Forkortelsen står for de Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP) og er en væsentligt bedre målestok for, hvad et lån kommer til at koste dig, end renter, oprettelsesgebyrer og løbetider. For eksempel kan renten være utroligt lav, men oprettelsesgebyret højt for et lån over kort tid, hvilket vil føre til en høj ÅOP og derfor højere udgifter for dig.

Sammenlign og få overblik på nettet

Sammenlign de forskellige lånefirmaers ÅOP og se, hvilket lån der passer bedst til dig, inden du skriver under på aftalen. Hvis du mangler overblikket over hvor du bør ansøge, kan du finde hjælpe på mange hjemmesider online.

En af disse er tjenesten Prisas.dk, der har lavet oversigter med alle de førende online udbydere. De har ligeledes set på online lån til ferien, hvor de giver gode råd til at komme i gang og med gode inputs.