NemID signaturens mange fordele

NemID er en platform skabt af staten for at gøre lettere at logge på offentlige hjemmesider og i netbanken. Med nøglekortet kan du nemt identificere dig, da det er ekstremt personligt.

Den høje sikkerhed og fleksibilitet har gjort den digital signatur populær, selvom den har været i meget modvind.

En digital signatur, en underskrift på nettet, har længe været et problem i erhvervslivet og for den enkelte forbruger. De seneste års succes, den høje sikkerhed og mange fordele gør, at NemID virker til at være fremtidens løsning.

Følgende nøgleord er de mest sigende om NemID:

 • Nemt
 • Hurtigt
 • Sikkert
 • Fleksibelt

Anvendelsen i korte træk

For at starte med at forklare hvordan det er nemt, så kan brugen af NemID siges at være ganske enkel. Hver gang, at man skal bekræfte sin identitet på den ene eller anden måde af den ene eller anden årsag, så gøres det først ved at skrive et selvvalgt brugernavn og kode ind. Næste step er så at skrive en ”nøgle” ind.

Man ser nogle cifre på skærmen, og selvsamme cifre skal man så finde på sit tilsendte nøglekort. Koden, der står ud for cifrene, er den du skal skrive ind. Når der er få nøgler tilbage, så tilsendes et nyt kort automatisk til din adresse. Det er både hurtigt og nemt. Når du både skal skrive en selvvalgt identifikationskombination og en bankudstedt nøgle, så er risikoen for at hacking minimal. Der har været enkelte børnesygdomme i de første par år, men i og med det er en så central del af det danske system, så er de stort set udryddet – hvorfor du trygt kan bruge dit NemID til hvad som helst af relevans.

Det er en meget fleksibel ordning. Mest af alt fordi Skat, Borger.dk, banker og lånefirmaer nu alle benytter NemID underskriften som løsning. Med tiden skal der nok komme flere ting. Du vil derfor have et fleksibelt nøglekort, der kan anvendes i mange sammenhænge.

NemID anvendes nu i mange sammenhænge

Trygheden og centraliseringen af NemID som platform har gjort, at det kan bruges i rigtig mange forbindelser. Der er rigtig mange forskellige sammenhænge både inden for det offentlige og det private. Først til en oversigt over, hvor vi nu kan anvende den digitale signatur:

 • Skat.dk
 • Borger.dk
 • E-boks.dk
 • Bankerne
 • Lånefirmaer online (til underskrift af låneaftale)
 • Udvalgte a-kasse og forsikringsselskaber
 • Mobilselskaber

Følgende alternativer er eksempler på, hvordan NemID har gjort livet nemmere!

Når du skal på Skat og Borger.dk

Udover at berige bankindustrien med mindre bureaukrati, så har det offentlige (og brugerne her af) fået stor gavn af NemID blandt andet med Skat og borger.dk. De to mest brugte sider på nettet i forbindelse med danskernes sager i samfundet. Alt i forbindelse med registrering af en selvangivelse, sygesikringskort, borgerregistrering og så videre.

Tidligere skulle man ned på enten skattekontoret eller borgerkontoret for at få gjort disse tjenester. I dag kan man i højere grad spare den tid, og omkostningerne for de offentlige ved at gøre det over nettet med NemID. Det gør det også mere overskueligt, hvorfor flere gør det rigtigt, så det gavner samfundet på alle mulige måder.

Når du skal underskrive låneaftalen

Vender man snuden mod det private er det lige så effektivt, hvis ikke mere. Både i banken og hos andre långivere har det været meget relevant at have NemID indover. Den har gjort, at man kan signere en låneaftale og bekræfte sine oplysninger lynhurtigt over nettet.

Det gør at denne ellers bureaukratiske og besværlige proces for begge parter er blevet meget mere problemfrit. Specielt online-virksomheder inden for låneindustrien lukrerer på NemID udviklingen. På grund af signaturen er det nu muligt at få godkendt et lån på kun 15 minutter! Endnu hurtigere er ansøgningsprocessen på cirka fem minutter. På sikker og let vis kan signaturen altså på bare 20 minutter være med til, at du går fra at tænke på at låne til at have det godkendt.

Se også: Alt om lån uden sikkerhed online

Når du skal på netbanken

Der hvor NemID måske er brugt allermest er via netbanken. De helt almindelige banktjenester, som overførsel af penge, saldotjek og så videre, hvor man før stod over for håbløse åbningstider i banken, for en simpel banktjeneste eller –transaktion, kan man i dag gøre det til alles fordel lynende enkelt ved brug af det karakteristiske nøglekort der hører med. Så der er noget om betegnelsen – NemID er nemt!

Seneste er a-kasse, forsikrings -og mobilselskaber kommet mere og mere på løsningen. Der er ingen tvivl om at udbredelsen bliver større og større i løbet af 2015. Det bliver spændende at se hvornår vi når “grænsen”. Hvis du gerne vil vide mere om hele Danmarks NemID, kan du gøre det her på Nemid.nu.